Razrešen direktor Zavoda za zaštitu prirode Srbije

Šuma na Tari, FOTO: Nova ekonomija

Vlada Srbije razrešila je Aleksandra Dragišića dužnosti direktora Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Na njegovo mesto za vršioca dužnosti imenuje se Marina Šibalić.

Kako se navodi u zvaničnoj biografiji, Dragišić je diplomirao na Fakultetu organizacionih nauka na Megatrend univerzitetu u Beogradu, smer Ekonomija – međunarodno poslovanje, kao i smer Kompjuterski inženjering.

Postdiplomsku specijalizaciju iz oblasti elektronskog poslovanja pohađao je na Fakultetu organizacionih nauka, Univerziteta u Beogradu, a zatim završio postdiplomsku specijalizaciju na temu "Implementacija informacionih sistema u državne i privatne institucije i kompanije u zemljama u razvoju", na Univerzitetu u Rimu "La Sapienza". Na dvogodišnjim magistarskim internacionalnim, multidisciplinarnim studijama na Univerzitetu u Bolonji.

U biografiji se navodi i da je bio savetnik u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Republike Srbije za strane direktne investicije.

U Savetu za energetiku, dao je svoj doprinos kreiranju strategije za unapređenje okvira značajnih za razvoj energetskog sektora, sa stanovišta održivog korišćenja i obnovljivosti resursa.

Bio je i finansijski direktor i savetnik za finansijska ulaganja i investicije kompanije "Koling AD".

Divlja gradnja ponovo procvetala na Perućcu

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (5)

 • Metalac

  Nova VD direktorka je očigledno pravi kadar - arhitekta po struci za direktora Zavoda za zaštitu prirode Srbije! Da li je ovo u stvari udomljavanje nove VD direktorke zato što novi predsednik opštine Savski venac želi svog čoveka na mestu načelnika za ozakonjavanje objekata?

 • Andrea

  Uvek je bilo smena i bice i to je u redu. Ali zasto se smenjuje kvalitetan kadar poluobrazovanim polusvetom? Verovatno da budu na istoj talasnoj duzini sa rukovodecom iz MZZS. (Sve drugarice poslusnice valja udomiti)

 • Кушља

  Начелница за озакоњење из општине Савски Венац, одакле је и садашња министарка за заштиту животне средине. Правиће се Драгишић од блата.

 • Dušan

  Megatrend, je li to onaj kupovni univerzitet. Drzavni službenici treba da su samo sa državnih univerziteta, kao u Japanu. A nova direktorka, odakle je ona? Možda je zaboravila šta je učila i završila.

 • A Nova direktorka?

  A immo li nešto Novoj direktorki? Obicno se piše o novom kadrovskom rešenju, ne o odlazecem?