Rešenja za porez na oružje stižu do sredine decembra

Foto: Pixabay

Poreska uprava saopštila je da je u toku dostavljanje rešenja o porezu na registrovano oružje za 2021. godinu. Rok za plaćanje te poreske obaveze biće zadnji dan tekuće godine.

Sva rešenja za taj porez na registrovano oružje za 2021. godinu biće predata pošti prvog decembra i smatraće se da su dospela vlasnicima do 16. decembra, dodaje se u saopštenju.

Porez za oružje za ličnu bezbednost za koje je izdat oružni list za držanje oružja, odnosno kolekcionarska dozvola, kako se navodi, iznosi 3.790 dinara. 

Ukoliko je uz to izdata i dozvola za nošenje, porez je 18.870 dinara. Za automatsku pušku porez iznosi 13.960 dinara, a za poluautomatsku 5.600 dinara.

KRIK: Sumnjive transakcije u srpskoj industriji oružja
Ekonomist: Srbija se nakupovala oružja i to se ne dopada komšijama

Prema Zakonu o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, obveznik poreza na oružje je onaj na koga glasi oružni list, odnosno kolekcionarska dozvola, kao i dozvola za nošenje oružja, dokumenta koja je izdalo Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Porez na registrovano oružje utvrđuje Poreska uprava, na osnovu podataka koje joj dostavlja MUP. Taj porez se plaća u godišnjem iznosu za svaki komad oružja.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.