Foto: Unsplash

Rekonstrukcija "Karađorđa" donosi 17.000 mesta i krov

Foto: Unsplash

U planu je rekonstrukcija novosadskog stadiona "Kađarorđe" tokom koje bi trebalo da se poveća kapacitet tribina na 17.000 mesta, saznaje lokalni portal "021".

Plan osim povećanja kapaciteta sedećih mesta predviđa i premeštanje VIP lože, natkrivanje svih tribina, te uklanjanje atletske staze.

Za sada nema pouzdanih informacija o tome kada bi radovi i zaista mogla da počnu, ali idejni projekat postoji već izvesno vreme, a aktuelizovan je nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da Vojvodina u skorije vreme može da očekuje ozbiljniju pomoć države za obnovu svog stadiona.

Vučić je nedavno potvrdio da je obezbeđen novac za renoviranje stadiona "Čair" u Nišu te dva beogradska. Predviđena vrednost radova na "Karađorđu" je oko 27 miliona evra, a finasiraće ih zajednički Grad, Republika i fudbalski klub, prenosi portal "021".

Stadion u Novom Sadu sagrađen je 1924. godine, nosio je ime "Karađorđe" do 1945. godine i ponovo od 2007. U periodu od II Svetskog rata do 2007. godine zvao se Gradski stadion.

Trenutni kapacitet je 14.500 mesta, a u vlasništvu je Grada Novog Sada.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara