FOTO: Pixabay

RTS da počne da izveštava o uzbunjivaču iz Krušika

FOTO: Pixabay

Slavko Ćuruvija fondacija pozvala je RTS da ispuni svoju zakonsku obavezu i obavesti građane Srbije o slučaju uzbunjivača Aleksandra Obradovića, koji je javnosti izneo dokaze koji ukazuju na korupciju u vrhu vlasti i štetno poslovanje državne fabrike oružja Krušik.

Kako navodi Fondacija, RTS već duže od 10 dana ne izveštava javnost o hapšenju Obradovića, koji je novinarima dostavio dokaze o umešanosti ljudi iz vrha vlasti u koruptivnu prodaju oružja.

Citirajući Ustav Srbije i Zakon o javnim medijskim servisima, Fondacija je na tviteru navela razloge zašto RTS ima obavezu da izveštava o ovom slučaju.

Između ostalog, Ustav navodi da "svako ima pravo da istinito, potpuno i blagovremeno bude obavešten o pitanjima od javnog značaja i sredstva javnog obaveštavanja su dužna da to pravo poštuju”.

Obradović je novinarima BIRN-a i portala ArmsWatch dostavio dokumente koji dokazuju umešanost Branka Stefanovića, oca ministra unutrašnjih poslova Srbije, u trgovinu oružjem.

Uzbunjivača su uhapsili naoružani specijalci koji su u džipovima ušli u krug fabrike namenske industrije Krušik u Valjevu, u sredu 18. septembra između dva i pola tri popodne, objavio je BIRN.

On je prvo smešten u kućni pritvor, ali je ubrzo prebačen u zatvor u Beogradu. Javnost nije ništa znala o njegovom hapšenju skoro mesec dana, dok mediji nisu objavili informacije o tome.

Nakon pritiska javnosti, Obradović je posle skoro mesec dana vraćen u kućni pritvor, gde se i dalje nalazi.

PROČITAJTE JOŠ:

N1: Uzbunjivač iz Krušika ostaje u kućnom pritvoru

Uzbunjivač: Četiri preduzeća povlašćena pri kupovini municije

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara