Džejms Ruf FOTO: N1

Ruf: Podržavamo planove o privatizaciji Komercijalne banke i HIP Petrohemije

Džejms Ruf FOTO: N1
Misija MMF-a smatra da ekonomski program Srbije i dalje daje dobre rezultate i podržava planove vlasti u privatizaciji Komercijalne banke i HIP Petrohemije.

To je izjavio šef misije MMF-a Džejms Ruf na kraju posete Srbiji. Ruf  u saopštenju, koje je nakon jednonedeljne posete objavio, navodi se da je prošlogodišnji privredni rast od 4,4 procenta najbrži u poslednjih više od deset godina, kao i da je godišnja inflacija, koja je iznosila dva procenta u decembru, nastavila da se kreće u donjoj polovini ciljanog raspona. 

"Fiskalni rezultati su i dalje dobri. Opšti nivo države je zabeležio fiskalni suficit od 0,6 procenata BDP-a u 2018. godini, u skladu sa ciljevima iz savetodavnog programa (PCI), a javni dug je opao na oko 54 procenta BDP-a", navedeno je u saopštenju, uz ocenu da je dalje poboljšanje učešća na tržištu rada podržano "veoma dobrim rastom zaposlenosti i padom nezaposlenosti". 

Ruf je istakao da je "tim MMF-a podržao planove vlasti da se odlučno krene u privatizaciju Komercijalne banke i HIP Petrohemije". 

Misija MMF-a je naglasila i važnost ostvarenja daljeg napretka u pripremama, kako bi se obezbedila primena novog sistema zarada u javnom sektoru u 2020. godini i prelaska na fleksibilniji okvir zapošljavanja u javnom sektoru. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • iv

    Kada ce podeliti akcije kompanije "Dunav osiguranje", proverite cija je to prcija koju ce jos malo opljackati do koske.