"Savski nasip": Nadležni izgleda svesni opasnosti, čekamo dalje postupanje

Foto: Savski nasip

Neformalna grupa građana "Savski nasip" dobila je zvanični odgovor od "Srbijavoda" povodom pukotina na nasipu o kom su prethodno alarmirali javnost, da je ta institucija po svemu sudeći svesna opasnosti, kao i da čekaju dalje postupanje nadležnih organa. 

Dodaju i da od nadležnih očekuju da podnesu krivične prijave protiv onih koji su bušili nasip, 2. da isključe pod hitno vodu svim splavovima, 3. da saniraju pod hitno nasip na svim mestima gde je probušen i to ne zatrpavanjem zemljom, nego uklanjanjem oštećenih delova i adekvatnim sabijanjem nasipa.

"Savski nasip" je prethodno objavio da je na sredini Bloka 45 u Novom Beogradu vidljiva velika pukotina "celom visinom rečnog nasipa".

U odgovoru "Srbijavoda" navodi se da je njihov inžinjer obišao spornu lokaciju na kraju šetališta, u blizini splava "Andrea Mia", koji je konstatovao da u pitanju jeste objekat za odbranu od poplava.

"Tokom obilaska terena utvrđeno je:

  • da se u blizini izvode radovi na postavljanju gasovoda, ali ti radovi ne utiču na ovo oštećenje;
  • da se štećenje nalazi na branjenoj strani nasipa i da postoji nekoliko ulegnuća, koja su jasno uočljiva (jedan na nasipu, na samom početku kosine i četiri na kosini);
  • da se u blizini nalazi šaht u pravcu ulegnuća, te postoji mogućnost da je provučena vodovodna instalacija;
  •  da sa druge strane pešačke staze se, takođe, nalazi šaht koji opravdava prethodne tvrdnje da tu postoji vodovodna instalacija", navodi se u dopisu "Srbijavoda".

Dodaje se i da je o svemu navedenom odmah obavešten šef gradske vodne inspekcije, kao i da je prijava iste sadržine prosleđena i elektronskom poštom.

"Kao odgovor na našu prijavu dobili smo odgovor da će predstavnici gradske vodne inspekcije izaći na teren u što kraćem roku, te da ćemo dalja obaveštenja dobiti nakon toga", kazali su u "Srbijavodama".

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara