Zoran Livaja sedi sa leve strane Aleksandra Vučića u 2012. FOTO: Medija centar Beograd

SAZNAJEMO: Biznismenu povezanim sa SNS 16 miliona da čuva Adu Ciganliju

Zoran Livaja sedi sa leve strane Aleksandra Vučića u 2012. FOTO: Medija centar Beograd

Kompanija „Soko Group" u vlasništvu Zorana Livaje, bivšeg državnog funkcionera povezanog sa SNS-om, sklopila je ugovor da obezbeđuje Adu Ciganliju za 16,3 miliona dinara, saznaje Nova ekonomija.

JKP Ada Ciganlija zaključila je 28. marta ove godine ugovor o pružanju usluga obezbeđenja sa grupom koju čine „Soko Group" kao nosilac posla, „Dobergard" i „Soko security", prema javno objavljenim dokumentima o javnoj nabavci. Ova grupa bila je jedini ponuđač.

Odluka%20screenshot

Kako se navodi u Odluci o dodeli ugovora, ukupna vrednost ponude ove grupe je 16.362.000 dinara, odnosno 19.634.000 sa PDV-om.

Usluga se pruža počev od 29. marta do realizacije ugovorene vrednosti, a ne duže od 30. septembra 2020, navodi se u odluci koju je potpisao v.d. direktora Ade Ciganlije Robert Đukić.

Vlasnik „Soko Group" Zoran Livaja je 2013. godine postavljen na čelo Kancelarije za brze odgovore Vlade Srbije. Te godine se pominje i kao član Izvršnog odbora SNS, koji je na vlast došao prethodne godine. 

Početkom 2019. mediji su pisali da je Livaja član Glavnog odbora SNS, ali ovu informaciju Nova ekonomija nije uspela da proveri do objavljivanja ovog teksta.

PROČITAJTE JOŠ:

GSP Beograd iznajmljuje automobile od biznismena bliskog SNS-u

Beograd plaća 100.000 evra za organizaciju Nedelje energije

Blic je pisao krajem januara da je grupa radnika tužila firmu „Soko Group" jer je navodno zapošljavala radnike „na crno" za obezbeđenje gradilišta na koridoru 10 kod Pirota i tako izbegavala da plati porez.

Takođe u januaru, Udruženi sindikati Srbije „Sloga" pozvali su tužilaštvo i policiju da ispitaju navode da je neprijavljeni radnik obezbeđenja „Soko Group" Dejan Golubović 2014. godine preminuo na koridoru 10 i da mu je telo sa gradilišta izmešteno kilometar dalje, a on proglašen ribolovcem, kako ne bi bio doveden u vezu sa firmom.

Nova ekonomija poslala je pitanja u vezi sa ugovorom Javnom preduzeću Ada Ciganlija, gde nam je rečeno da ćemo odgovore dobiti u ponedeljak jer su svi na terenu zbog otvaranja sezone. 

Kompanija „Soko Group" je i prošle godine pružala usluge obezbeđenja na Adi, kao nosilac posla u grupi u kojoj su bili „Soko security", „Dobergard" i „Alpha guard".

Vrednost tog posla bila je skoro 10 miliona dinara, a ova grupa je i tada bila jedini ponuđač, prema obaveštenju o zaključenom ugovoru koji se nalazi na portalu Uprave za javne nabavke.

„Soko Group" imala je preko 400 miliona dinara poslovnog prihoda u 2017. godini, sa neto profitom od 32,5 miliona, prema finansijskim izveštajima podnetim Agenciji za privredne registre.

Zvaničan početak kupališne sezone na Adi počinje danas u 10 sati pre podne.

Filip Rudić


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.