FOTO: Nova ekonomija

SAZNAJEMO: Dodatnih 34 miliona za uređenje Trga Republike

FOTO: Nova ekonomija

Grad Beograd platiće skoro 34 miliona dinara više za uređenje Trga Republike austrijskoj firmi Štrabag, koja je bila izvođač radova, saznaje Nova ekonomija.

Zbog dodatnih, nepredviđenih radova cena izgradnje uvećaće se za 33,8 miliona dinara i na kraju će iznositi 802 miliona, navodi se u odluci Direkcije za građevinsko zemljište na portalu Uprave za javne nabavke.

U Odluci o izmeni ugovora o javnoj nabavci navodi se da je ukupno povećanje troškova iznosilo 70 miliona dinara, ali da je bilo i umanjenja troškova od 36,2 miliona. Ovaj manjak, kako se tvrdi, „ne utiče na kvalitet ostalih radova". 

Odluka%20o%20izmeni%20ugovora%20Trg%20Republike%202

Navodi se da je do pojave viška odnosno manjka radova došlo iz više razloga, a glavni je „neusklađenost projektno tehničke dokumentacije ... sa stvarnim stanjem na terenu".

„Kako je izvođač radova u toku izvođenja zemljanih radova naišao na ostatke Stambol kapije, došlo je do pojave viška radova, a po zahtevu Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda koji je izdao uslove za radove na arheološkim iskopavanjima i konzervaciji ostataka Stambol kapije, a koja nisu bila predviđena projektom", navodi se u odluci.

Kako se navodi, arheološkim iskopavanjem je utvrđeno da položaj kapije ne odgovara projektom predviđenoj lokaciji, pa je po zahtevu Zavoda potrbno izmestiti sve instalacije iz arheološke zone.

Najveći dodatni troškovi odnose se na izgradnju saobraćajnica, saobraćajne signalizacije i opreme, vodovoda i kanalizacije i trase telekomunikacione kablovske kanalizacije.

U skladu sa ovom Odlukom, sa dobavljačem će biti potpisan aneks ugovora, navodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Filip Rudić

PROČITAJTE JOŠ:

Poslovi Šandonga, firme koja će graditi beogradske podzemne garaže


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.