FOTO: Pixabay

SAZNAJEMO: Gradsko preduzeće za metro potrošilo dve trećine budžeta na plate

FOTO: Pixabay

Nedavno osnovano Javno komunalno preduzeće Beogradski metro i voz je za dva i po meseca rada u 2018. godini potrošilo 2,1 milion dinara – ili dve trećine svog budžeta – na zarade, naknade i ostale lične rashode.

JKP Beogradski metro i voz osnovano je 12. oktobra 2018. godine, a njegov budžet u 2018. godini iznosio je 3,2 miliona dinara, navodi se u bilansu uspeha koji je to preduzeće dostavilo Agenciji za privredne regstre.

Preduzeće koje je potrošilo 2,1 milion na plate završilo 2018. godinu sa neto gubitkom od 109.000 dinara, navodi se u bilansu uspeha.

Prosečan broj zaposlenih u 2018. godini bio je četiri, prema podacima APR-a. Beogradski metro i voz ima v.d. direktora i dvočlani nadzorni odbor, navodi se na sajtu Agencije.

PROČITAJTE JOŠ:

Planira se treća linija metroa čim počne izgradnja prve dve

Vršilac dužnosti direktora je Stanko Kantar, za koga je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kazao da se 10 godina bavi razvojem gradske železnice, kao i da je „osmislio i realizovao projekat Bg voza i u poslednje četiri godine vodio projekat izgradnje beogradskog metroa".

Ivanka Milošević je članica nadzornog odbora, a predsednik je profesor Mašinskog fakulteta u Beogradu (katedra za vazduhoplovstvo) Časlav Mitrović, koji je bio 16. na listi kandidata za gradske odbornike Srpske napredne stranke na lokalnim izborima 2018. godine.

JKP Beogradski metro i voz nema zvaničnu internet prezentaciju i nije jasno kako se građani mogu informisati o njegovim aktivnostima. 

Nova ekonomija poslala je na mejl adresu ovog preduzeća, koja se navodi na sajtu APR-a, pitanja o budžetu, aktivnostima, broju zaposlenih i njihovim primanjima, ali odgovor nije stigao do objavljivanja ovog teksta.

Filip Rudić


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (2)

  • Andrej

    Predlažem, po istom principu, osnivanje gradskog i republičkog preduzeća i agencija za svemirska putovanja, intergalaktičku saradnju i sl. Cenim da se može zaposliti bar još par desetina zaslužnih.

  • Panta

    Buši, hahahaha, buši... Šalu na stranu, morao sam da izračunam. U proseku 210000 mesečno, svakom. Lepa para, a šta oni rade?

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.