SAZNAJEMO: Pomoćnik direktora Kancelarije za EU integracije Vladimir Međak podneo ostavku

Pomoćnik direktora Kancelarije za evropske integracije Vladimir Međak podneo je ostavku, saznaje "Nova ekonomija".

Njegovu pismenu ostavku prihvatila je, na današnjoj sednici, Vlada Srbije.

Razlozi za odlazak Međaka koji je na ovoj funkciji bio šest godina za sada su nepoznati.

Inače, Međak je u Kancelariji za evropske integracije bio zaposlen od njenog osnivanja, 2004. godine.

Pre toga, radio je u Sektoru za evropske integradije Ministarstva za ekonomske odnose sa inostranstvom Republike Srbije.

Završio je Pravni fakultet u Beogradu, a magistrirao na Fakultetu političkih nauka i diplomatije Univerziteta u Bolonji, 2002. godine.

Specijalizovao je pravo konkurencije EU na Univerzitetu u Oksfordu, a doktorirao na temu "Usklađivanje domaćeg zakonodavstva sa pravnih tekovinama evropskih zajednica u oblasti konkurencije", 2013. godine, na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (2)

  • Svetislav

    Jasno je da admistracija pod vođstvom Šešeljevih I Vučićevih nepismenih kadrova ne zna da ceni prave stručnjake. Na ovaj način razjuriće ili pasivizovati sve one koji znaju posao, pa će opet u pomoć zvati Blera ili Đulijanija, svoje plaćenike našim parama. Ne vredi. Pita se od ... ne pravi, kaže naš narod.

  • Mrki

    Mozda je covek dobio nalog iz Brisela da se povlaci pre totalnog kolapsa u Srbiji,od kada su slicni njemu sa diplomama stranih univrziteta dosli da nas uce kako da vodimo svoju zemlju i ekonomiju, od nje nije ostao ni kamen na kamenu.Mislim da je krajnje nekorektno da ovakve figure napustaju brod koji tone bez i jednog obrazlozenja za takav postupak.Gde je komentar g-dje Joksimovic na ovu ostavku jer radi se o visoko pozicioniranom drzavnom sluzbeniku ili se mozda radi o tajni koja nije za javnost.

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.