Sedište SANU dobija novi izgled i koncertnu dvoranu

Foto: Wikipedia/Srđan Vesić

Zgrada Srpske akademije nauka i umetnosti u naredne četiri godine biće rekonstruisana i dograđena, objavljeno je na Instagram stranici @beogradskiprojekti.

"Završetak celokupne investiciono-tehnicke dokumentacije očekuje se tokom marta 2021. U skladu sa tim, radovi bi trebalo da počnu tokom 2021. U prvom kvartalu 2021. takođe računamo da bi mogla biti izdata građevinska dozvola. Do 2024. (na godišnjicu izgradnje zdanja) planiran je završetak svih radova i ponovno otvaranje objekta," navode iz "Bureau cube partners", projektantskog biroa koji je pobedio na međunarodnom tenderu.

Pored tog biroa, autori projekta su i arhitekte Milan Lojanica, Milan D. Rašković i Miodrag Mirković. 

U planu je kompletna obnova objekta, rekonstrukcija prednje i unutrašnje fasade, renoviranje enterijera, proširenje galerije i centralnog dela na atrijumski deo objekta. 

Dvorišni deo palate SANU autori projekta su reorganizovali i na tom mestu projektovali multifunkcionalnu koncertnu dvoranu za 350 posetilaca.

U okviru Galerije likovne i muzičke umetnosti i Galerije nauke i tehnike, autori su dodatno posvetili pažnju funkcionalnoj i tehničkoj reorganizaciji.

Sve to uključuje radove u Biblioteci i Arhivu SANU, Svečanoj sali i Spomen prostoru, Institutu i Odeljenju SANU, Izdavačkoj delatnosti i Kabinetu, Ateljeu i Centru za umetničku edukaciju.

Završetak radova planiran je 2024. godine.

SANU I UNIVERZITET U BEOGRADU TRAŽE DA IM SE VRATI IMOVINA ZADUŽBINA

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • djole

    Kakva zahvalnost za podršku ovom antinarodnom i štetočinskom režimu!

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.