Septembar u znaku odgovorne konzumacije i pozitivnog pivskog pečata

Apatinska pivara

Na današnji dan se širom planete obeležava Svetski dan odgovorne konzumacije piva. Ustanovljen je 2015. godine kao inicijativa pivske industrije da bi se u društvu dodatno unapredila svest o odgovornoj konzumaciji. Sve kompanije u okviru Molson Coors grupacije 16. septembra dodatno podsećaju na važnost odgovorne konzumacije i pozivaju svoje zaposlene, kupce i potrošače na odgovorno ponašanje.

Kao najstarija pivara u okviru Molson Coors-a, Apatinska pivara koja posluje više od 265 godina, među prvim pivarama u regionu je pokrenula kampanju “Kad pijem ne vozim”. I tako, već 15 godina u okviru kampanje posvećeno radi na edukaciji, informisanju i promovisanju odgovorne konzumacije ka potrošačima i društvu u celini. 

“Kao pivari, posvećeni smo ne samo pravljenju kvalitetnog piva, već i promociji odgovorne konzumacije. Globalni cilj Molson Coors Beverage Company, je da do 2025. godine kroz partnerstva sa globalnim proizvođačima alkoholnih pića smanjimo neodgovornu i neprimerenu konzumaciju alkohola za 10%. Na dobrom smo putu da to i ostvarimo!” kažu u Apatinskoj pivari.

Odgovorno i održivo za ljude i planetu

Svakog septembra, zaposleni širom kompanije Molson Coors okupljaju se kako bi proslavili Mesec pivskog pečata i tako dali doprinos održivoj budućnosti. Tokom ovog meseca zaposleni volontiraju, uče i pružaju kontinuiranu edukaciju o održivosti na brojnim lokacijama širom sveta, kao i u regionu Centralne i Istočne Evrope, osiguravajući da tako ostave pozitivan pivski pečat.

POSADILI SMO VIŠE OD 700 SADNICA ZA GODINU DANA 

Vodič kroz odgovornu konzumaciju

Ukoliko imate nameru da konzumirate alkoholni napitak, u Apatinskoj pivari poručuju da učinite to odgovorno. Kako? 

Ograničite količinu alkohola koju nameravate da popijete i naizmenično konzumirajte alkohol sa vodom ili bezalkoholnim pićima. Recite "Ne" u pravom trenutku.

Pojedite nešto. Ne pijte na prazan stomak. Hrana usporava apsorpciju alkohola.

Upoznajte svoja omiljena pića pre nego što ih konzumirate. Nisu sva pića ista i ne sadrže istu količinu alkohola.

Planirajte unapred kako ćete bezbedno doći do kuće. Ako ste konzumirali alkohol, ne sedajte za volan, već pozovite prijatelja, taksi, prošetajte do odredišta ili koristite gradski prevoz.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.