FOTO: NE

Sindikat želi da zna šta će država uraditi u vezi sa ugovorom s Fiatom

FOTO: NE

Nakon jednonedeljnog zastoja, proizvodne i montažne trake u kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija su pokrenute i sa njih će silaziti 410 automobila dnevno.

Kako Grupacija Fijat Krajsler automobili (FCA) kao i ostale velike automobilske kompanije ne proizvodi automobile za zalihe, već proizvodni proces usklađuje sa porudžbinama dilerskih kuća, to je u kragujevačkoj fabrici od početka godine do minulog vikenda bilo 105 radnih dana, tokom kojih je proizvedeno nešto više od 43.000 vozila svih verzija modela Fijat 500L.

Do kraja godine, u FCA Srbija će, prema saznanjima lista Danas, biti još 45 radnih dana, pa se očekuje da iz proizvodnih pogona izađe još 18.500 vozila, odnosno ukupno oko 61.500 "velikih fića", čime je upošljena tek trećina trenutno instaliranih kapaciteta kragujevačke fabrike, koja je projektovana za proizvodnju do 300.000 vozila godišnje.

Zbog toga Sindikat i zaposleni u kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija od predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić traže informaciju o tome šta država preduzima kad je ugovor sa Fijatom u pitanju.

Tim pre što desetogodišnji ugovor države Srbije i Fijata o formiranju zajedničke kompanije (FCA Srbija) ističe upravo krajem ovog meseca, 29. septembra.

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara