FOTO: Pexels

Sinu Željka Mitrovića 12 meseci kućnog zatvora

FOTO: Pexels

Aleksandar Mitrović, sin vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića, osuđen je na 12 meseci kućnog zatvora zbog saobraćajne nesreće u julu 2013. kada je u Beogradu udario i usmrtio 17-godšinju Andreu Bojanić, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) Saša Petrović, pravni zastupnik majke Andree Bojanić.

"U tu kaznu mu je uračunat i pritvor u kom je bio 2013. godine, što znači da će, ukoliko kazna postane pravosnažna, kod kuće biti između osam i po i devet meseci”, kaže Petrović.

Prvostepenu presudu doneo je Prvi osnovni sud u Beogradu, a Petrović kaže da žalbu može uložiti Prvo osnovno javno tužilaštvo ili odbrana.

"Ono što ja znam je da će Tužilaštvo podneti žalbu. Treba reći da, ako Tužilaštvo to ne uradi, a žalbu podnese odbrana, Mitroviću u drugostepenom postupku ne može da se izrekne teža kazna. U slučaju da to uradi Tužilaštvo, onda može”, kaže Petrović.

RSE je pitao Prvo osnovno javno tužilaštvo da li će se žaliti na ovu odluku suda, ali do zaključenja ovog teksta nije bilo odgovora.

Petrović podvlači da će jedno od dva krivična dela za koje je Mitrović osuđen – nepružanje pomoći unesrećenom licu – zastareti 18. jula ove godine.

"Pošto je maksimalna kazna za ovo deo tri godine, ono zastareva u roku od šest godina, a to je 18. jula”, kaže Petrović.

Mitrović je 18. jula 2013. godine, vozeći džip BMW Ustaničkom ulicom, iz pravca Bulevara kralja Aleksandra prema Ulici Vojislava Ilića, udario i usmrtio 17-godišnju Andreu Bojanić.

Prema navodima tužilaštva, Mitrović je vozio brzinom većom od 81 kilometar na sat, a od siline udarca Andrea je odletela 29 metara.

Mitrović je pobegao sa mesta nesreće, a u policiju ga je odveo njegov otac Željko Mitrović, vlasnik TV Pink.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Dara

    Uspeo je Pink. Napravite televiziju i radite sta hocete, bahatite se bez ogranicenja ukljucujuci i gazenje po pesackim prelazima. Kuda to ide Srbija? U ruzicasto?