SKGO: Milion evra za zapošljavanje teže zapošljivih grupa stanovništva

Foto: SKGO

U okviru projekta "Inicijativa za inkluziju 3", raspisan je konkurs za izbor deset lokalnih samouprava koji će dobiti podršku za realizaciju projekata u cilju sprovođenja inovativnih i održivih rešenja za zapošljavanje teže zapošljivih grupa stanovništva, saopštila je Stalna konferencija gradova i opština (SKGO).

Predlozi projekata moraju biti uskladjeni sa nacionalnim i lokalnim strateškim dokumentima, a namenjeni su stvaranju novih mogućnosti za zapošljavanje povratnika iz zemalja EU, tražilaca azila, Roma i drugih marginalizovanih društvenih grupa.

Ukupan iznos koji se nudi je milion evra, a maksimalni iznos grantova za pojedinačne projekte iznosi 100.000 evra.

Poziv za podnošenje predloga projekata biće objavljen sutra na sajtu, a trajaće do 5. maja.

U prvoj fazi projekta "Inicijative za inkluziju" pružena je podrška projektnim timovima u sedam gradova (Požarevac, Arilje, Sokobanja, Kučevo, Novi Pazar, Bečej i Mladenovac), a u drugoj fazi podržano je u devet gradova (Valjevo, Požarevac, Sombor, Vršac, Bač, Apatin, Kraljevo, Raška i Novi Pazar).

Projekat "Inicijativa za inkluziju 3" sprovodi SKGO, a deo je šireg programa Nemačke razvojne saradnje "Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji” koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara