FOTO: N1

Siniša Mali:

Sledeće godine formiramo komisiju za kapitalne investicije

FOTO: N1

Ministar finansija Siniša Mali je u razgovoru sa predstavnicima Svetske banke najavio da će sledeće godine biti oformljena komisija za kapitalne investicije.

Komisija će se baviti najvećim projektima i ona će po posebnoj metodologiji utvrđivati koji od njih su prioritetni, saopšteno je posle sastanka u Beogradu.

Mali je sa regionalnom direktorkom Svetske banke za Zapadni Balkan, Evropu i Centralnu Aziju Lindom Van Gelder razgovarao o tekućim projektima koji se rade u saradnji sa Svetskom bankom, kao i o planovima za buduću saradnju.

On je istakao važnost saradnje sa Svetskom bankom i naveo da je u toku 12 aktivnih projekata sa tom međunarodnom finansijskom institucijom, a čija je vrednost 1,8 milijardi dolara. Ministarstvo finansija, kako je rekao, ima četiri prioriteta - reformu Poreske uprave, razvoj i rast privrede, dalju privatizaciju i restruktiuranje javnih preduzeća i kapitalne investicije.

Linda Van Gelder je pohvalila postignute finansijske rezultate u Srbiji i istakla da je u toku izrada Plana ekonomskog razvoja za Srbiju, koji će u sebi sadržati smernice za budući razvoj, a uvažavajući ciljeve Vlade Srbije. Kako objasnila, to podrazumeva dubinsku analizu, zahvaljujući kojoj će biti posebno istaknuta polja, odnosno oblasti sa velikim potencijalnom, u kojima srpska ekonomija može posebno da se razvija. Na sastanku je ocenjeno da je to važan dokument, koji može da pomogne dalji razvoj srpske ekonomije.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara