Sloga: Premijeru, gde je država kad 'Jura' otpušta teško bolesnu samohranu majku?

Udruženi sindikati Srbije Sloga u pisanom samopštenju pitali su premijera Srbije Aleksandra Vučića i Ministarstvo rada pod čijom je ingerencijom Inspektorat tražeći  da objasne građanima Srbije gde je sada država i šta nameravaju da urade povodom otpuštanja bolesne radnice i samohrane majke Nišlijke Violete Petrović iz Jure.

"Sa punim pravom pitamo, budući da je sam premijer više puta u svojim istupima kao i tokom nedavne posete Juri u Leskovcu izjavio da je sve idealno i da svako ima pravo na lečenje, bolovanje i rađanje dece po zakonu, ali i na osnovu mnogobrojnih izveštaja kontrole Inspekcije rada da tamo nisu ouočene veće nepravilnosti. Pa koje veće nepravilnosti ima od otkaza bolesnoj ženi i samohranoj majci koja je nakon saznanja da je dobila karcinom i tretmana hemoterapije otpuštena?", navodi se u saopštenju sindikata.

Oni su zapitali premijera dokle će  više da toleriše ponižavanja i istupe Južnokorejske Jure koja je svojim stalnim ispadima postala najomraženija strana kompanija u Srbiji.

"Ili ćete opet da nas optužite da rasterujemo strane investitore. Treba li i ovog  puta da vas podsećamo za sva do sada nezakonita otpuštanje u toj kompaniji samo zbog pokušaja sindikalnog organizovanja, ili na nezabeleženu korupciju vašeg Inspektorata rada koja je umesto da štite radnike primila od nje donaciju u vidu automobila kao poklona. Možda ste vi i dalje ubeđeni da je sve u Srbiji idealno po vašoj meri i viziji, i da je to ona država koju hvalite gotovo svakodnevno pred domaćom i svetskom javnošću kao zemlju i narod velikih kapaciteta i potencijala za ulaganja, pa ćete i ovog puta zažmuriti pred slučajem jedne bolesne majke za račun novih stranih ulaganja i procenata privrednog rasta", navode Udruženi sindikati Srbije Sloga i dodaju:

"Za nas je, međutim, svaki život itekako važan i bitan, u ovom slučaju bolesne radnice i samohrane majke, jer ako danas nju i slične ne zaštitite, džaba vam svi procenti!".

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara