'Sosijete ženeral' zainteresovana za kupovinu 'Komercijalne banke'

Banka "Sosijete ženeral" zainteresovana je za kupovinu "Komercijalne banke", poslednje velike banke koja je u većinskom državnom vlasništvu, piše danas Blic.

Izvog tog lista navodi da je ta banka dugo prisutna u Srbiji, da u više od 100 ekspozitura zapošljava 1.300 ljudi, da se pokazala kao veoma ozbiljna i fer banka, da je njen sledeći potez širenje, a da je "Komercijalna banka" top menadžerima i te kako u fokusu.

"Njihov stav je da jednoj ovakvoj ozbiljnoj banci treba mnogo šira mreža klijenata, a Komercijalna banka ima čak 90.000 pravnih klijenata, plus desetine hiljada fizičkih lica", navodi izvor lista.

Za taj list u "Sosijete ženerale" kažu da jesu zainteresovani za nova preuzimanja, ne negiraju mogućnost širenja u Srbiji kupovinom drugih banaka, ali nemaju informaciju o tome da je njihova grupacija zainteresovana za preuzimanje "Komercijalne banke".

Predsednik UO "Komercijalne banke" Vladimir Krulj za taj list navodi da svi akcionari te banke žele da se krene u njenu privatizaciju, da je za sada izabran privatizacioni savetnik i da se trenutno bira optimalni model privatizacije.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara