Srbija će morati da uvozi još struje

Foto: Pixabay

Pad proizvodnje u termoelektranama nastao usled nedovoljnog dopremanja uglja usloviće dodatni uvoz, s obzirom na najavljene niske temperature i očekivan rast potrošnje električne energije, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Zbog havarije na odlagaču u toku je izrada novog odlagališta, kao i montaža novog transportera i novog odlagača, rečeno je na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima na kojoj su predstavljeni najnoviji podaci o stanju elektroenergetskog sistema u Srbiji.

Na sednici je saopšteno da će "država obezbediti dovoljne količine energije i energenata i za domaćinstva i za privredu u narednom periodu", kao i da je dodatnim uvozom električne energije i prirodnog gasa osigurana energetska bezbednost.

Elektrodistribucija Srbije navodi da nema velikih problema sa snabdevanjem potrošača u Srbiji električnom energijom i nastavljaju se planirani radovi, a prenosni sistem takođe funkcioniše bez problema.

Na sednici je razgovarano i o stanju u gasnom sektoru u Srbiji i konstatovano da je stabilna snabdevenost domaćeg tržišta, dok se isporuka toplotne energije odvija bez većih problema.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.