FOTO: Pexels

Srbiji ostaje motanje kablova: Razvoj farova za Mercedes otišao u Sofiju

FOTO: Pexels

Ključni dobavljač farova za Mercedes, kompanija Odelo Farba, koja je prošle godine najavila ulaganje u fabriku farova u Bugarskoj, zvanično je otvorila razvojni centar u Sofiji, javila je bugarska agencija Novinite.  

Odelo Bugarska će raditi na projektima istraživanja za zadnja svetla automobila. Gotovi proizvodi će biti u masovnoj proizvodnji dve godine nakon početne faze projektovanja. 

Prema informacijama kompanije, stručnjaci R&D centra će raditi na komponentama za vidljivost. Do sada je u razvojnom centru angažovano 10 visoko kvalifikovanih inženjera, koji su već počeli sa radom na projektu prvog klijenta.

"Do kraja ove godine, očekuje se da se tim poveća na 20 i dostigne ukupno 40 zaposlenih u naredne tri godine, radeći u nekoliko disciplina, kao što su mehanički dizajn, optika, hardverska elektronika, softverska elektronika i testiranje", saopštio je Odelo Bugarska.  

Kompanija je dobila podršku vlade, ali nije objavljeno i kakvu.

Odelo je vodeći snabdevač farova za velike proizvođače automobila kao što su Daimler, BMV, Audi, VV, Renault, Toiota i drugi. Kompanija ima fabrike u Nemačkoj, Sloveniji, Turskoj i Kini, kao i razvojne centre u Štutgartu i Bursi. 

PROČITAJTE JOŠ: MOTAMO KABLOVE JER NE UMEMO SA MAŠINAMANovu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara