Srpski MapMyApple među top 20 startapa na poljoprivrednom sajmu u Berlinu

Fresh Agriculture Technologies

Domaća startap kompanija Fresh Agriculture Technologies i njena aplikacija MapMyApple izabrana je ove godine među TOP 20 start up kompanija iz celog sveta koje su predstavile svoju inovaciju na najvećem  međunarodnom sajmu voća i povrća Fruit Logistica, u Berlinu. 

Protekle sedmice  tim ovog startapa je predstavio aplikaciju MapMyApple na štandu u okviru Start Up dana. Ovaj deo sajma održavao se u posebnoj dvorani za više od 78,000 posetilaca iz preko 93 zemlje sveta, prenosi utiske  za čitaoce Nove ekonomije Jovana Đorđić, marketing menadžer u Fresh Agriculture Technologies.  

Podsećamo, Nova ekonomija je nedavno pisala o timu ovog startapa koji je razvio digitalnog agronoma za male i srednje proizvođače jabuka.

Intervju sa osnivačima startapa Davidom Blaževskim i Mihajlom Milenkovićem, izazovima na ovom tržištu, trendovima na tržištu jabuka i planovima, možete pročitati OVDE

Njihova aplikacija MapMyApple na brz i jednostavan način pruža osnovni set preporuka za obavljanje agro-tehničkih mera u voćnjaku a uz to pruža i satelitske snimke sušnih polja u voćnjaku i ranu predikciju bolesti i štetočina na osnovu prepoznavanja slika.

Jovana navodi da ovaj događaj predstavlja specijalan format izlaganja s obzirom da predstavnici mladih kompanija dobijaju i priliku da pored izlaganja na štandu u okviru Start Up pozornice održe kratku prezentaciju o proizvodu i njihovim vizijama o budućnostiproizvodnje svežeg voća i povrća uz korišćenje tehnologije. 

"Tako smo prilikom izlaganja predstavnika tehnologije precizne poljoprivrede imali priliku da čujemo da se očekuje da svetsko tržište pametne poljoprivrede u narednom periodu poraste za oko 13,4%"., kazala je ona.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Stevan

    Adresa ove kompanije je 251, Laguna Street 94102 San Francisco California, US Moze neko da mi objasni po cemu je to domaca firma ?