Otvoren Beogradski sajam hrane:

Srpski proizvođači hrane traže put do svetskog tržišta

U Beogradu je otvoren Beogradski sajam hrane na kojem će se predstaviti stotinak proizvođača visoko kvalitetne hrane iz Srbije i regiona. Cilj manifestacije je da se razmene iskustva i informacije iz prehrambene industrije, i da se sklope poslovi budući da je prvi dan sajma rezervisan za profesionalne kupce.

Na Beogradskom sajmu hrane sve vrvi, od ljudi, boja, kvalitetne i lepo upakovane hrane. Svoje proizvode izložili su proizvođači zimnice, sokova, džemova i raznih pasti od orašastih plodova.

Svi oni pokušaće da ubede menadžere ekskluzivnih restorana i lanaca prodavnica iz celog sveta da baš sa njima treba da sklope posao.

"Država želi da pomogne da imamo više ovakvih premijum proizvoda kao i da oni lakše nađu put do tržišta na kome koštaju i pet puta više nego u Srbiji", kaže ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

"Moramo da otvorimo što više platežno sposobnih tržišta kao i da podržimo naše proizvođače sa inovacijama, da pratimo trendove i da proizvod upakujemo onako kako se to traži u svetu", rekao je Nedimović.  

Kada je reč o geografskom poreklu i zaštiti proizvoda, ministar poljoprivrede kaže da već dvanaest proizvoda ima artifikat o zaštićenom poreklu.

"To je dosta dobro urađeno kod nas i pozivamo sve da uzmu učešće u tome. Imamo alate a želimo da što više mladih ljudi uključimo", rekao je Nedimović.

Sajam je danas poslovno orjentisan tako da će biti nekoliko panel diskusija o aktuelnim temama iz prehrambene industrije. Drugog dana, Sajam je otvoren za javnost tako da će i šira publika moći da uživa u najboljem što Srbija ima – zdravoj i ukusnoj hrani.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara