Srpski Strawberry energy postavlja svoje solarne uređaje u Londonu

Srpski startap Strawberry energy postavlja svoje solarne uređaje u Londonu, nakon što je osvojio nagradu za najinteresantniji startap na takmičenju Cognicity Challenge. 

Nakon tri meseca takmičenja u organizaciji kompanije Canary Wharf u Londonu, Strawberry energy je osvojio pilot projekat i pozvan je da primeni svoju tehnologiju u Canary Wharf poslovnoj četvrti Londona, saopštila je ova srpska kompanija.

Tokom programa, Strawberry energy radio je na razvoju nove tehnologije u saradnji sa svetskim ekspertima u oblasti "pametnih gradova” i najvišim nivoima menadžmenta kompanije Canary Wharf.

Kao rezultat, nastao je novi proizvod koji će još više obogatiti javni gradski prostor i iskustvo građana, a koji će premijeru doživeti u Londonu.

"Siguran sam da ćete postići veliki uspeh sa vašim Stroberi sistemima, za početak ovde u ‘Canary Wharfu’ a onda, nadam se i širom Velike Britanije i sveta. Čestitam”, rekao je na uručenju nagrade generalni direktor za održivi razvoj kompanije Canary Wharf Martin Getings.

Strawberry energy nastoji da unapredi javni gradski prostor i prilagodi ga potrebama današnje ‘mobilne generacije, sa pametnim solarnim instalacijama koje pružaju besplatno punjenje mobilnih telefona i internet, a uskoro i lokalne podatke o okruženju zahvaljujući ugrađenim senzorima.

To je razlog što te solarne platforme postaju mesta druženja, koja okupljaju građane oko ideje o obnovljivim izvorima energije.

"Ovo je velika prekretnica za nas i otvaranje jednog novog tržišta. Počastvovani smo što je Canary Wharf prepoznao naše tehnologije kao sastavne elemente njihove orijentacije ka ‘pametnom gradu’ i radujemo se postavljanju naše tehnologije u ovoj prestižnoj čevrti Londona”, rekao je osnivač i direktor Strawberry energy kompanije Miloš Milisavljević.

Strawberry energy je svetski prepoznata kompanija, sa višestrukim nagradama Evropske komisije i prestižnih evropskih i američkih organizacija.

Kroz EU programe i saradnju sa gradovima i telekomunikacionim kompanijama postavili su 13 javnih solarnih punjača i WiFi stanica nazvanih "Stroberi drveće”.

Osnivač kompanije Miloš Milisavljević je čest gostujući govornik na internacionalnim događajima koji se bave tematikom "pametnih gradova”, navedeno je u saopštenju.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara