Srpski udžbenik "Digitalni svet" je najbolji evropski udžbenik za prvake

Srđan Bajski

Udžbenik "Digitalni svet 1" domaćeg izdavača "Vulkan znanje", čiji su autori Gordana Rackov i Arpad Pastor, osvojio je na Frankfurtskom međunarodnom sajmu knjiga priznanje za "Najbolji evropski udžbenik" (Best European Learning Material Awards – BELMA), u kategoriji za prvi razred osnovne škole. 

Nagradu su dodelili Sajam knjiga u Frankfurtu, Međunarodna asocijacija za istraživanje udžbenika i obrazovnih medija i Evropsko udruženje izdavača udžbenika. 

Međunarodni žiri iz nekoliko evropskih zemalja je prepoznao "Digitalni svet 1" kao inovativan i najbolji evropski udžbenik za osnovno školsko obrazovanje, navodi se u saopštenju izdavača. 

Proglašenje je održano 20. oktora putem ZOOM aplikacije, a nagradu je u ime "Vulkan znanja" preuzela urednica Milica Cvetinović.

Ovaj udžbenik bavi se temama iz oblasti informatike i računarstva, a cilj autora bio je da se učenici zainteresuju za novi predmet kroz različite zadatke i igrovne aktivnosti koje će im pomoći da se upoznaju sa osnovama programiranja. Učenici mogu, da nauče kako da bezbedno koriste internet i kako da algoritamski razmišljaju. 

Pored štampanog, postoji i digitalni udžbenik, koji sadrži 3D animacije, video i audio-zapise, interaktivne testove, obrazovne alate i igre za razvoj različitih kognitivnih veština.

"Ovo veliko priznanje 'Vulkan znanju', potvrda je za posvećenost kvalitetu udžbenika koju negujemo od samog početka, ali i dobar način za promociju Srbije, našeg obrazovanja i izdavaštva", izjavila je Nada Osmajić, direktor "Vulkan znanja".


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.