Srpsko finale PowerUp! takmičenja ove godine biće održano onlajn

Foto: Promo

Srpsko izdanje PowerUp! takmičenja, namenjenog startapima, malim i srednjim preduzećima i kompanijama koje se bave inovacijama u oblasti energije, a koje se sprovodi u organizaciji lokalnog partnera Startita i EIT InnoEnergy-a koji je pokretač održive evropske energetske transformacije, održaće se 27. aprila putem onlajn platforme, saopštili su organizatori.

Timovi iz Srbije, kao i ostatka Evrope, imaće priliku da se takmiče za nacionalnu titulu "Startap godine", ali i da osvoje finansijske nagrade u vrednosti do 65.000 evra i ostale vredne nagrade ključnih partnera kao što su Amazon Web Services, Revolut ili SpeedUp Group.

Ovogodišnji rekordni broj prijava i loša ekonomska situacija, pokazatelj su da je kompanijama u razvoju i startapima neophodna dodatna podrška kako bi se stabilizovali i razvijali, naglašavaju organizatori.

Takmičenje nudi mogućnost višemilionskog ulaganja u inovativne poduhvate, kao i pridruživanje EIT InnoEnergy mreži. Kompanije će dobiti razne vrste podrške kao što su unapređenje i razvoj proizvoda, pilot projekti, strategije komercijalizacije, mogućnost širenja na međunarodno tržište i dalje mogućnosti finansiranja.

Do krajnjeg roka, 10. marta, za EIT InnoEnergy PowerUp! takmičenje prijavilo se 425 kompanija u razvoju iz 24 zemlje Centralne i Istočne Evrope.

Jakub Miler, generalni direktor InnoEnergy za Centralnu Evropu, naveo je da je prvo morala da se dones.

"Odlučili smo da nastavimo jer sve radimo online na siguran i odgovoran način. Želimo da nastavimo da podržavamo inovativne poduhvate kako bismo im pomogli da opstanu, razvijaju se i napreduju u vreme kada je ekonomska situacija prilično loša. Mnogi kanali i izvori finansiranja za kompanije u razvoju će nestati, ali uz podršku Evropskog instituta za inovacije i tehnologiju nastavljamo da im pružamo novčanu pomoć, znanje i partnerstvo", rekao je Miler.

Odluka o vremenu i mestu međunarodnog velikog finala biće određena u narednim nedeljama, u zavisnosti od državnih ograničenja za događaje u regionu. 

Kompanija InnoEnergy osnovana je 2010. godine i ima podršku Evropskog Instituta za Inovacije i Tehnologiju (EIT).

Pruža podršku i investira u inovacije u oblasti održive energije u svakom stadijumu razvoja – od učionice do krajnjeg potrošača. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara