Goran Vesić FOTO: N1

Goran Vesić:

Srušićemo nekoliko velikih, nelegalnih objekata

Goran Vesić FOTO: N1
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da gradski inspektori, pripadnici MUP-a i tužilaštvo učestvuju u sprečavanju nelegalne gradnje.

"U narednih nekoliko meseci srušiće se nekoliko velikih nelegalnih objekata čime ćemo pokazati odlučnost da se neće više dozvoljavati bespravna gradnja. Moja poruka nelegalnim graditeljima jeste da to više ne čine jer će snositi posledice", istakao je Vesić za Studio B.

On je precizirao da će se najpre rušiti divlji objekti na javnim površinama jer oni ugrožavaju bezbednost i život ljudi, a potom će se odlučivati o drugim objektima. 

"Ne kažem da će se svi objekti srušiti, ali je suština da se shvati da ne sme da se gradi nelegalno", rekao je Vesić. 

Zamenik gradonačelnika se osvrnuo i na problem nedostajuće kanalizacije u Beogradu, naglašavajući da je, nažalost, trećina grada još uvek nema. 

Čak i tamo gde je ima, sva kanalizacija izliva se direktno u Savu i Dunav. 

"Namera grada jeste da se na svakom od pet nezavisnih kanalizacionih sistema napravi po jedna fabrika za preradu otpadnih voda, a za Veliko selo, gde će biti prva takva fabrika, već je potpisan ugovor sa Kinezima. Čitav proces će trajati, ali namera nam je da svi građani Beograda dobiju kanalizaciju", istakao je Vesić. 

Govoreći o novim projektima, Vesić je podsetio da će se Stari tramvajski most prebaciti na lokaciju kojom će se povezati Ada Ciganlija i Novi Beograd. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara