Stefanović: Vojska i policija prvi dobijaju povoljne stanove

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je zbog specifičnosti posla vojnika i policajaca odlučeno da su oni prvi koji dobijaju povoljne stanove.

On je tokom rasprave u parlamentu rekao da će, kada taj projekat u državi "zaživi", i ljudi iz drugih kategorija javne uprave moći da konkurišu za stanove po povoljnijim uslovima. 

Stefanović je kazao da će Vlada uputiti javni poziv na koji očekuje da se javi više banaka, kako bi se obezbedili najpovoljniji uslovi kreditiranja, koji će osim aktivnim pripadnicima službe omogućiti da se za kupovinu stana prijave i oni koji su u penziji. 

"Mislim da je cena (kvadrata za stanove) prihvatljiva. Trudićemo se naravno da kroz javni poziv i obezbeđenje povoljnih bankarskih uslova omogućimo da to ne bude preveliko opterećenje za njih i njihove porodice", rekao je Stefanović. 

Poslanici opozicije ocenili su da su plate policajaca i vojnika nedovoljne te je poslanik Demokratske stranke Radoslav Milojičić upitao kako će zainteresovani moći da kupe stanove kada imaju platu manju od prosečne. 

Stefanović mu je odgovorio da su plate pripadnika snaga bezbednosti veće nego ranije u periodu dok je na vlasti bila DS, kao i da aktuelna Vlada Srbije nastoji da budu još veće.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Mile bezbednost

    Ovo je extra.... Da li ce obezbediti povoljne kamatne stope za sve one koji vec imaju kredit, tjst da li ce moci da se po tim povoljnijim refinansira postojeci kredit?