Infostan FOTO: TV PRVA

Stižu izvršitelji: Infostan poslao 140.000 utuženja građanima Beograda

Infostan FOTO: TV PRVA
Ukoliko imate bilo kakav dug prema Infostanu ovih dana možete očekivati tužbu.

Ovo preduzeće šalje izvršitelje i za dugovanja nastala pre nekoliko godina. Opomene pred utuženje dobilo je oko 140.000 Beograđana koji tvrde da im nista nije jasno i da im se napalćuje ono sto su platili, navodi Prva TV.

U zakonu piše: dug za Infostan stariji od godinu dana zastareva. Pojedini gledaoci Prve TV su dobili račune na kojima piše suprotno. 

Iz ovog javnog preduzeća kažu da su sve radili po zakonu. 

"Podsećamo da smo do maja 2018. godine knjižili uplate korisnika na najstariji neplaćen, a neutužen račun, u skladu sa Zakonom o obligacionim odnosima i važećim gradskim propisima. Budući da su neredovno izmirivali svoje obaveze, korisnici koji su dobili opomenu pred utuženje su svojim uplatama namirivali neplaćene obaveze po redosledu dospelosti. Кorisnici koji su Vam se obratili su zbog neplaćenih računa imali propuste u plaćanju. JКP Infostan tehnologije u svakom trenutku ima evidenciju svake pojedinačne uplate, te je zbog postojanja duga korisnika iz prethodnog perioda upućena opomena pred utuženje", navode za Prvu TV iz JKP Infostan tehnologije. 
U odbranu ovog javnog preduzeća stao je i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, navodeći da ako se desi da neko ima takav slučaj, neka se javi Infostanu. 

"Ja u to ne verujem, jer ne mogu da naplaćuju zastarelost sem godinu dana, ali zato postoje reklamacije. Složićete se da svaki račun mora da bude plaćen", kaže Vesić. 

Problema sa računima bilo je i u Kragujevcu. Bez ikakve predhodne opomene pred utuženje, pojedini Kragujevčani ovih dana dobili su rešenja od izvršitelja u kojima se nalaže plaćanje zaostalih dugovanja. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara