Sto najvećih dužnika u blokadi za 705 miliona evra

Foto: Pixabay

Narodna banka Srbije objavila je spisak 100 preduzeća sa najvećim blokadama računa na kraju 2021. godine, čija je ukupno zaduženje iznosilo 83 milijarde dinara (oko 705 miliona evra) zaključno sa 31. decembrom prošle godine.

Prva na listi je firma "Ladinvest doo" Beograd, sa iznosom blokade od 3,6 milijardi dinara (oko 30 miliona evra) koja je nelikvidna 2.795 dana. 

Na tom spisku, najduži broj nelikvidnih dana upisla je firma "Reks Komerc doo" Niš u likvidaciji, čak 18 godina nelikvidnosti ili 6.616 dana, sa blokadom računa od od 375 miliona dinara. 

Od javnih preduzeća JP "PEU Resavica" u blokadi je 3.260 dana, dok iznos blokade ovog javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja iznosi 1,2 milijarde dinara. 

Crvena lampica "svetli" i na računu Javnog preduzeća za obavljanje komunalnih delatnosti "Beli izvor Vrnjačka banja", koje je u blokadi zbog oko 450 miliona dinara duga (broj nelikvidnih dana je 1.697). 

Na listi je i državno preduzeće "Železnice Srbije" sa 2.217 dana nelikvidnih dana i iznosom blokade od 889 miliona dinara.

Nekoliko firmi već deset godina nesposobno je da izmiri svoje obaveze, kao što je "Agencija za krizni menadžment doo" Novi Sad sa 4.730 dana nelikvidnosti i iznosom blokade od 3,2 milijarde dinara. 

Takođe, račun firme "Šumadija – Dedinje" doo Beograd nelikvidan je 4.624 dana. 

Na spisku 100 najvećih po iznosu blokade nalazi se "Luka Beograd AD" Beograd sa 2,4 milijarde dinara blokade i broj nelikvidnih dana iznosi 576. 

U BLOKADI RAČUNI 28 ZDRAVSTVENIH USTANOVA

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.