Zoran Stojiljković FOTO: N1

Stojiljković: Jednocifren procenat povećanja minimlca neprihvatljiv

Zoran Stojiljković FOTO: N1

Na kolegijumu Socijalno-ekonomskog saveta, koji je održan danas u Uniji poslodavaca Srbije, nije dogovoreno koliko će biti povećan minimalac, a predsednik UGS "Nezavisnost" Zoran Stojiljković rekao je da za njih jednocifren procenat neprihvatljiv.

Stojiljković je rekao i da je današnji sastanak bio konstruktivan, da se razgovaralo sa puno argumenata, te da će se razgovori nastaviti do 15. septembra, kada je rok za usvajanje minimalne cene rada.

- Atmosfera na sastanku je bila konstruktivna, svi smo pokušavali da dođemo do neke zajedničke tačke, i to ne govoreći samo o minimalnim zaradama, već o svim zaradama i potrebama da one rastu - rekao je Stojljković za Tanjug.

Neophodno je, kako kaže, da se u nekom kratkom vremenskom roku, od recimo tri godine, izjednače minimalna zarada i minimalna potrošačka korpa od 36.000 dinara.

- Nastavićemo da razgovaramo i da se nađemo na nekom tom prostoru između ponuđenih predloga koji su dati, a koji se razlikuju tu negde od pet, šest do 15 odsto. Mada, mogu da ponovim, nama je sve što je jednocifren rezultat neprihvatljivo - ponovio je Stojiljković.

Napominje i da više nije u igri samo procenat minimalne zarade, već i koliko tih minimalnih zarada ima, a Stojiljković kaže da na minimalcu u Srbiji živi svaki pet zaposleni, odnosno 350.000 ljudi.

Kolegijumu SES-a prisustvovali su ministari za rad i finansije, Zoran Đorđević i Siniša Mali, sindikalci i poslodavci.

 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara