Zoran Stojiljković FOTO: N1

Stojiljković: Sindikat "Nezavisnost" podržao ukidanje Zakona o smanjenju penzija, laž da smo prihvatili novi Nacrt

Zoran Stojiljković FOTO: N1

Predsednik UGS “Nezavisnost” Zoran Stojiljković izjavi je da je “notorna laž” da je taj sindikat podržao Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o PIO.

“Oba reprezentativna sindikata su podržala konačno stavljanje van snage, ili lepše rečeno ukidanje neustavnog zakona iz 2014. kojim su smanjene sve penzije iznad „raskošnih“ 25 000 dinara. Ne, naravno i donošenje po ubrzanoj, ‘udarničkoj’ proceduri novih ‘zakonskih’ izmena”, objavio je Stojiljković u saopštenju na zvaničnoj FB stranici te sindikalne organizacije. 

Kako navodi, trebalo je da Zakonom u nekoliko članova ukinu sopstvenu bahatost. “Umesto toga oni silujući procedure, donose zakonske izmene sistemskih propisa kojim, protiv volje sindikata, zadržavaju, uz kozmetičke promene, penalizaciju i doživotno kažnjavanje ljudi koji su prevremeno otišli u penziju, sužavajući i dalje prostor beneficija za zaposlene. Kao da su penzije takve da su svi potrčali da ih prevremeno ugrabe”. 

Stojiljković je kazao da ne zna šta će tim povodom uraditi Savez Samostalnih sindikata Srbije, ali je poručio da “mi nećemo ćutati i učestvovati u ovoj perverznoj manipulativnoj igri”. 

Mediji su posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta u sredu objavili da su socijalni partneri prihvatili Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o PIO. 

Vlada je u četvrtak usvojila Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o PIO, kojim će, između ostalog, biti ukinut Zakon o smanjenju penzija najkasnije 30. septembra.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara