Suđenje Darku Šariću zbog pranja novca odloženo, svedoci nisu došli

Suđenje Darku Šariću i članovima njegove grupe za pranje novca odloženo je zbog nedolaska svedoka.

Kako je obrazložio predsedavajući sudskog veća Siniša Petrović, niko od tri planirana svedoka nije primio sudski poziv – dva svedoka nisu pronađena na adresama koje su navedene kao njihovo prebivalište, dok za trećeg svedoka sud još nema informaciju da li mu je poziv uručen, prenosi Krik.rs.

Suđenje Darku Šariću i drugim optuženim da su učestvovali u pranju oko 22 miliona evra počelo je u februaru 2011. godine. Od tada su dva puta menjani članovi sudskog veća pa je postupak počinjao ispočetka.

Šarić i članovi njegove grupe terete se da su novac zarađen prodajom oko 5,8 tona kokaina, nekoliko godina uspešno ubacivali u legalne tokove i poslove u Srbiji. Najčešće je to bila kupovina preduzeća u privatizaciji, davanje pozajmica ili kredita ili sklapanje fiktivnih ugovora, navodi se u optužnicama Tužilaštva za organizovani kriminal.

Viši sud u Beogradu osudio je Darka Šarića u julu prošle godine na 20 godina zatvora zbog krijumčarenja oko 5,8 tona kokaina iz Latinske Amerike u Evropu. Pre dva meseca, Apelacioni sud je ukinuo ovu presudu i naložio novo suđenje.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara