FOTO: Codeic Wikipedia (CC BY-SA 4.0)

Subotica traži privatnog partnera za javnu rasvetu

FOTO: Codeic Wikipedia (CC BY-SA 4.0)

Grad Subotica raspisao je javnu nabavku za izbor privatnog partnera za zamenu, racionalizaciju i održavanje dela sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije sa LED tehnologijom.

Kako se vidi u konkursnoj dokumentaciji, ponuđač između ostalog mora da ispuni uslov da je u poslednje četiri godine imao ukupne poslovne prihode od najmanje 400 miliona dinara.

U slučaju zajedničke ponude uzima se u obzir zbir ukupnih poslovnih prihoda svih članova zajedničke ponude.

Rok za podnošenje ponuda je 2. mart 2020. godine u 10 sati, a dva sata nakon toga ponude će biti otvorene.

Lokalne samouprave širom Srbije od nedavno su počele da uvode javno-privatno partnerstvo radi uštede električne energije u sistemu javne rasvete, a te poslove često dobijaju firme bliske  predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić i mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, o čemu su pisali BIRN i mađarski portal Direkt36.

Među ovim firmama su Južna Bačka, Keep Light i Somborelektro, slovenačka firma Resalta čiji je suvlasnik investicioni fond na čijem je čelu nekadašnji poslodavac premijerke Ane Brnabić, kao i mađarski Elios i U Light Kft.

BIRN je u decembru 2019. objavio da su te firme u različitim kombinacijama dobile 22 od 24 ugovora ukupne vrednosti skoro 50 miliona evra za ugradnju LED svetiljki u mestima širom Srbije.

U decembru je Keep Light dobio još jedan ugovor za uvođenje LED osvetljenja, i to u Leskovcu za 105 miliona dinara.

PROČITAJTE JOŠ:

Sremska Mitrovica: Privatni partner za javno osvetljenje

 

Još jedna opština traži partnera za LED rasvetu

pošaljite komentar

Nema komentara