FOTO: Pixabay

Subvencija za vršački data centar od 8.000 evra po radnom mestu

FOTO: Pixabay

Ministarstvo privrede dodelilo je informatičkom preduzeću HiTeam subvenciju od skoro 120.000 evra za opremanje data centra za pružanje servisnih usluga inostranim kompanijama u Vršcu.

HiTeam se obavezao da će zauzvrat zaposliti najmanje 15 radnika na neodređeno vreme do kraja 2021. godine, i da neće smanjivati ukupan broj zaposlenih ispod 39 u periodu od tri godine od završetka investicionog projekta.

Kompanija se takođe obavezala da izvrši investiciju u osnovna sredstva u iznosu ne manjem od 749.000 evra, od čega najmanje 25 odsto mora biti iz sopstvenih sredstava a ne iz državne pomoći.

Ugovorom sa Ministarstvom privrede investitoru je odobren podsticaj u vrednosti 15,96 odsto ltroškova ulaganja u osnovna sredstva, odnosno 119.540 evra.

Novac će biti isplaćen u dve nejednake godišnje tranše u 2020. i 2021. godini, stoji u ugovoru.

HiTeam je u vlasništvu beogradske firme E-Smart Systems. Data centar u Vršcu otvoren je 2018. godine, a sledeće godine posetio ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u okviru kampanje "Budućnost Srbije”.

Među klijentima HiTeam su Hemofarm, Fresenius i Stada IT Solutions, a prema zvaničnoj prezentaciji ove kompanije sarađuju i sa beogradskim ogrankom svetski poznate kompanije Ubisoft, koja razvija video igre.

Kompanija HiTeam imala je 178,6 miliona dinara poslovnih prihoda u 2018. i 191,3 miliona u 2017. godini, prema podacima APR-a.

PROČITAJTE JOŠ:

Vlada rasporedila 36,7 milijardi za pomoć poljoprivredi

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Dalmatinac

    Mene starijeg čoveka malo zbunjuje zapošljavanje u toj firmi gde se obrću milioni strane valute.Najveći državni funkcioneri svakako imaju svoju lepu decu kao i malo nekoliko iz funkcionera iz Vršca,koji će se se miriti sa svotama plata od nekoliko hiljada evra na mesec!