Sve više Grka dolazi da poseti Beograd

Oko 900.000 srpskih turista godišnje poseti Grčku, a najomiljenije destinacije su im Halkidiki, Tasos i Olimpska rivijera, a sve je više onih koji istražuju grčka ostrva Krit, Rodos, Zakintos i Skijatos, rečeno je na Grčko-srpskom forumu u Beogradu.

S druge strane, povećava se i broj Grka koji dolaze u Beograd, a samo u periodu od januara do oktobra 2016. godine bilo ih je za oko 40 odsto više u odnosu na lane.

Prema podacima Narodne banke Srbije, u prvih devet meseci turisti iz Grčke su u Srbiji potrošili 10 miliona evra, kaže v. d. direktora Nacionalne turističke organizacije Srbije Marija Labović.

"To nije loš rezultat, ali nam pokazuje da ima prostora za dalje unapređenje s obzirom na to da su turisti iz Grčke dospeli u top 10 turista koji posećuju Srbiju", rekla je Labovićeva.

Govoreći o rezultatima u turizmu, Labovićeva je istakla da je ova godina bila značajna za Srbiju, te da je u prvih deset meseci zabeleženo 12 odsto više turista.

Kako je rekla, rast je ostvaren zahvaljujući bogatoj turističkoj ponudi, promotivnim kampanjama, a Vlada Srbije je prepoznala turizam kao značajnu granu ekonomije.

"Očekujemo da završimo godinu sa milijardu evra deviznog priliva od turizma. Njemu su doprineli turisti iz Evrope, regiona, a među njima i turisti iz Grčke", naglasila je Labovićeva.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara