Dragan Đilas FOTO: N1

SzS: Ograđujemo se od vešala, reakcija Aleksandra Vučića pokazuje ludilo i strah

Dragan Đilas FOTO: N1
Savez za Srbiju ogradio se od učesnika subotnje šetnje koji je nosio maketu vešala i ocenio da su takvi performansi pogrešni i da ne odražavaju ideje zbog kojih se odvijaju protesti u više od 50 gradova i opština Srbije.

"Reakcija Aleksandra Vučića i njegove ekipe na pojedinačan akt, pokazao je svo ludilo i strah režima od naroda koji je podigao glavu. Režima, koji nije reagovao na pravljenje i emitovanje spota o Oliveru Ivanoviću kojim je de facto pozivano na njegovo ubistvo, što se nedugo potom i desilo. Za to delo jasnog podstrekivanja na nasilje niko nije ni prekršajno kažnjen, a vlast i Vučićevi mediji su ćutali", navodi se u saopštenju SzS.  

Ta organizacija je ocenila da je maketa vešala od plastičnih vodovodnih cevi izazvala histeričnu reakciju vlasti. 

"Tekstovi u tabloidima, sati i sati na televizijama, poređenje sa vešanjem Beograđana od strane fašista, poternica za čovekom koji je nosio maketu vešala, uklopili su se u fašističku kampanju koju je režim započeo protiv demonstranata. Svi potezi - od izjave ministra prosvete, preko formiranja specijalnog tima za razbijanje demonstracija pod komandom Dijane Hrkalović, pa sve do snimanja uvredljivog spota protiv demonstranata i lidera opozicije - pokazuju stepen panike u kojem se diktator i njegovo okruženje nalaze", dodaje se.

Savez za Srbiju je naveo da će nastaviti da radi na sporazumu sa narodom kojim će pokazati jedinstvo svih "koji se zlu kojem smo izloženi godinama hrabro odupiru i pobeđuju ga".  

SNS: lideri SzS uhvaćeni u laži

Srpska napredna stranka (SNS) ocenila je da su lideri Saveza za Srbiju "još jednom uhvaćeni u laži" jer je, kako se navodi, "dokazano" da su improvizovana vešala na poslednjem protestu #1od5miliona u Beogradu nosili predstavnici Dveri, a ne članovi SNS-a.

Šef odbornika naprednjaka u Skupštini Beograda Aleksandar Mirković optužio je lidere Saveza za Srbiju "i njihove sledbenike" da su napravili "tenzije u društvu", kao i da bi "vešali, linčovali i silovali svakog ko ne misli kao oni".

"Ta bolesna mržnja je dokazana kada ste jednom detetu 'obećali' vešanje samo zato što mu je otac Aleksandar Vučić", kazao je Mirković, a preneo SNS.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara