Tek predstoji formiranje radnih grupa za pomoć turizmu i logistici

Foto: Ministarstvo finansija

U narednim danima biti formirane manje radne grupe kako bi se u što kraćem periodu donele adekvatne mere za pomoć sektoru logistike i turizma, saopštilo je danas Ministarstvo finansija.

Na današenjm sastanku ministarstvo je sa predstavnicima Odbora Grupacije prevoznika putnika u drumskom saobraćaju i grupacije Udruženja za turizam razmatralo predloge sektorske podrške ovim granama privrede koje su najviše pogođenim pandemijom koronavirusa.

Sastanku u Privrednoj komori Srbije (PKS) su prisustvovali ministar finansija Siniša Mali,  ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i predsednik PKS Marko Čadež, kao i predstavnici Ministarstva saobraćaja, građevinarstva i infratsrukture, Udruženja hotelijera i restoratera Srbije (HORES) i Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) i Udruženja turističkih vodiča.

"Nakon što su predstavnici pogođenih sektora izneli svoje predloge, Mali je istakao da je država spremna da im pomogne, kao i da je ozbiljno pristupili novonastaloj ekonomskoj situaciji i u rekordnom roku reagovali sa ekonomskim merama", navodi se u sapštenju.

Ministar je dodao i da je cilj sektorske podrške je održanje likvidnosti, što brže pokretanja privredne aktivnosti i očuvanje radnih mesta.

Mali je na prošlonedljenoj konferenciji za novinare najavio sastanak sa predstavnicima sektora turizma i transporta, ali je tada naveo da će odmah nakon toga predstaviti mere za pomoć tim delovima privrede.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara