Foto: Nova ekonomija

Telekom Srbija postao punopravni član Udruženja evropskih operatora telekomunikacionih mreža

Foto: Nova ekonomija
Kompanija Telekom Srbija primljena je u punopravno članstvo Udruženja evropskih operatora telekomunikacionih mreža (European Telecommunications Network Operators’ Association – ETNO) na 58. Generalnoj skupštini te organizacije.

Generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk tom prilikom je izjavio da to članstvo predstavlja veliko pravo i obavezu, ali i da veruje da će saradnja sa drugim preduzećima u istoj branši „puno toga naučimo i unapredimo u svom radu".

„Tu pre svega mislim na proces digitalizacije, ali i na brojna druga pitanja koja će oblikovati telekomunikaciono tržište Evrope u narednom periodu", izjavio je Ćulibrk. 

Tokom Generalne skupštine, održane 17. oktobra u La Valeti na Malti, ETNO je najavio agendu „Evropa 2030" koja počiva na tri stuba: usluge povezivanja svetske klase, liderstvo u oblasti tehnologija i usluga i građani u žiži interesovanja. 

Između ostalog, ovom agendom se ističe značaj povećanih ulaganja u tehnologije digitalne mreže, inovacija usmerenih ka održivosti, politike u pogledu potražnje i liderstvo u uslugama zasnovanim na obradi digitalnih podataka. 

Udruženje ETNO predstavlja operatore telekomunikacionih mreža Evrope od 1992. godine i u međuvremenu je postalo glavna strateška grupa evropskih operatora elektronskih komunikacionih mreža. Njegovih 39 članova i posmatrača iz Evrope i šire predstavljaju pokretače digitalnog napretka Evrope, navodi se u saopštenju.

PROČITAJTE JOŠ:

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara