FOTO: Telekom Srbija

Telekomu odobrena kupovina još jednog operatera

FOTO: Telekom Srbija

Komisija za zaštitu konkurencije odobrila je Telekomu kupovinu kablovskog operatera Charlie Plus, posredstvom svog zavisnog društva Telemark Systems, navodi se u rešenjima objavljenim na sajtu Komisije.

„Nakon realizacije prijavljene transakcije, društvo Telemark uspostaviće neposrednu a podnosilac prijave posrednu pojedinačnu kontrolu nad ciljnim društvom", navodi se u nedavno objavljenom rešenju od 11. oktobra.

Komisija je donela dva rešenja, od kojih se jedno odnosi na distribuciju medijskog sadržaja i fiksne telefonije, a drugo na internet usluge.

U prvom rešenju se navodi da će posle ove akvizicije udeo Telekoma na relevantnom tržištu ostati na nivou od 40 do 50 odsto. 

Udeo Telekoma na tržištu usluga pristupa širokopojasnom internetu iznosiće 50-60 odsto, prema drugom rešenju kojim se takođe odobrava akvizicija.

Telekomu je ove godine odobrena kupovina kompanija Vizija, Limes, JM Oskar, EXE NET, Telemark, SAT TV Meteor, i BPP ING.

Telekom je početkom ove i krajem prošle godine kupio i operatere Radijus Vektor i Avcom. Napomene uz finansijski izveštaj Telekoma za 2018. pokazuju da je Avcom kupljen za 1,5 milijardi dinara (12,7 miliona evra), dok sam Telekom navodi da je Radijus Vektor platio 108 miliona evra.

Prošle godine obavljena je i najkontroverznija akvizicija Telekoma – kupovina Kopernikus Technology za 195 miliona evra od poljskog investicionog fonda Abris i biznismena Srđana Milovanovića, brata funkcionera SNS-a Zvezdan Milovanovića.

Nakon ovoga, Srđan Milovanović kupio je TV stanice sa nacionalnom frekvencijom O2 i Prva.

PROČITAJTE JOŠ:

Šta sve Telekom ima, šta kupuje, i za koliko para?

Halo, Čačak: Telekom preuzeo Telemark

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Sinisa

    Ja mislim da bi vlast bila najsrecnija kad bi Telekom mogao da kupi i SBB da je na prodaju ali ?