FOTO: telenor.rs

Novi direktor Telenora Srbija:

Telenor u ovoj godini planira da uloži više od 100 miliona evra u srpsku ekonomiju

FOTO: telenor.rs
Novi direktor Telenora Srbija Majk Mišel najavio je da ta kompanija planira da u 2019. godini u ekonomiju Srbije uloži više od 100 miliona evra, kroz direktna ulaganja u telekomunikacionu infrastrukturu, unapređenje mobilnog interneta, razvoj digitalnih tehnologija, poreze i plate, kao i druga davanja.

"Želje korisnika biće pokretač i usmerenje za ulaganja Telenora. Nesumnjivo je da će više od 50 odsto infrastrukturnih investicija ići u razvoj kapaciteta mreže, interneta i korišćenje servisa, kao i u inovacije", rekao je on u intervjuu agenciji Beta.

Kako je istakao, 2018. bila je dobra godina za poslovanje Telenora Srbija.

Mišel je izrazio zadovoljstvo što, prema RATEL-ovom nezavisnom merenju kvaliteta mobilnih mreža u Srbiji u 2018. godini, Telenor Srbija ima najviši ukupan rezultat u svim kategorijama: najbolju 3G i 4G mrežu, najkvalitetnije internet iskustvo (web browsing) i najviši kvalitet govornog servisa.

Mišel je ocenio i da u Srbiji "bez sumnje postoji dobra poslovna klima" i dodao da "Telenor dosta radi na promociji Srbije kao dobre destinacije za ulaganje".

Prema njegovim rečima, poslovno okruženje se unapređuje, ali smatra da prostora za poboljšanje ima, i da će Telenor uvek podržavati predvidljivost u poslovanju, transparentnost i fer plej principe.

Direktor Telenora smatra da ova kompanija, u saradnji sa Vladom Srbije i ostalim igračima na tržištu, može da doprinese napretku digitalizacije u zemlji, koja je postala jedan od prioriteta u gotovo svim oblastima.

"Telenor je već testirao 5G mrežu u Srbiji još 2016-te. Spremnost za nju postoji, ali mora da se radi na komercijalnom i regulatornom aspektu, kako bi mogla da se uvede", kazao je direktor Telenora Srbija.

On je naveo i da kompanija Telenor Srbija, u kojoj trenutno radi više od 900 ljudi, planira da poveća broj zaposlenih, jer se očekuje rast ekonomije Srbije, kao i samog maloprodajnog tržišta, ali je naveo da je još rano da precizira o kom broju ljudi se radi.

Zadovoljan je i načinom na koji Telenor Srbija, ali i Telenor fondacija pristupaju društvenoj odgovornosti. "Naše ključne oblasti u kojima ćemo se zalagati biće prevazilaženje nejednakosti u društvu i edukacija dece da bezbedno koriste internet", rekao je Mišel.

Mišel smatra da je za Telenor Srbija sjajno što je postao deo češke PPF grupacije koja ima široko internacionalno iskustvo i portfolio. "Telekomunikacije su druga po veličini oblast u koju ulažu nakon finansijskih usluga, što ​zajedno čini oko 40 odsto njihovog kapitala", naveo je direktor Telenora Srbija.

Sredinom ove godine, PPF postao je vlasnik 100 odsto Telenorovih operacija u centralno-istočnoj Evropi za 2,8 milijardi evra. Sada njihov telekomunikacioni portfolio uključuje Češku, Slovačku, Madjarsku, Bugarsku, Srbiju i Crnu Goru.

"Odluka PPF-a o kupovini Telenorovih kompanija u Srbiji, Crnoj Gori, Bugarskoj i Mađarskoj bila je strateška, jer je sektor telekomunikacija jedan od glavnih stubova poslovanja", rekao je Mišel.

Podsetio je da PPF upravlja ukupnom imovinom od 38 milijardi evra u 22 zemlje i na tri kontinenta.

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara