FOTO: Pixabay

Televizija N1 podnela krivičnu prijavu protiv Gorana Vesića

FOTO: Pixabay

Televizija N1 saopštila je danas da je podnela krivičnu prijavu protiv zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića zbog toga što je objavio deo mejla izvršnog producenta te televizije upućenog novinarima.

Kako navodi N1, prijava je podneta zbog postojanja osnova sumnje da je Vesić izvršio krivično delo povrede tajnosti pisma i drugih pošiljki iz člana 142 stav 3 Krivičnog zakonika.

Za ovo delo zaprećena je novčana kazna ili kazna zatvora do dve godine, a u slučaju da je izvršilac službeno lice kazna je šest meseci do tri godine zatvora.

Vesić je na konferenciji za medije 17. juna najavio da će objaviti elektronsku prepisku između novinara televizije N1, nakon čega je na verifikovanoj Facebook stranici Gorana Vesića objavljen deo mejla.

PROČITAJTE JOŠ:

Vesić o rekonstrukciji Pionira protiv koje se buni i sam arhitekta

Elektronska poruka izvršnog producenta je sadržala detaljan plan rada novinara televizije N1 za 17. jun, a između ostalog i upozorenje da je njen sadržaj tajan i da se ne sme dalje prenositi, koristiti, niti otkrivati drugima, navodi N1.

Krivičnom prijavom je takođe obuhvaćeno i nepoznato lice zbog sumnje da je "neovlašćeno pristupilo zaštićenom računaru, računarskoj mreži i elektronskoj obradi podataka televizije N1 i na taj način pribavilo određene podatke, koje je potom prosledilo drugom licu, što ukazuje na izvršenje krivičnog dela iz člana 302 stav 1 i 2 Krivičnog zakonika", saopštila je ova televizija.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara