Rasim Ljajić FOTO:N1

Rasim Ljajić:

Tema kosovskih taksi prešla na politički teren

Rasim Ljajić FOTO:N1
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da nije bilo reakcija na odluku Srbije i BiH da ne učestvuju na sastancima radnih tela CEFTE zbog odluke Prištine o povećanju taksa na robu.

Ljajić je za RTS kazao da je odluka o neučestvovanju na sastancima iznuđen potez, ali da se koriste svi mehanizmi da se vrši pritisak na Prištinu i međunarodnu zajednicu kako bi se mere povukle.

On je kazao da Srbija i BiH neće dopustiti da tema povećanih taksi bude tek tako sklonjena sa dnevnog reda, ali da ne mogu da snose posledice zbog svojih odluka zato što ni Priština ne snosi posledice zbog konkretnih koraka koji onemogućavaju trgovinu i CEFTA sporazum.

"Očigledno da je ovo prešlo na čisto politički teren", rekao je Ljajić i dodao da je reč i o unutrašnjoj borbi između kosovskog premijera i predsednika Ramuša Haradinaja i Hašima Tačija.

Ljajić je kazao da su posledice prištinske odluke velike i da je manjak 40 odsto ako se porede podaci iz novembra i oktobra, manje se robe prodaje na Kosovu, a najveću štetu imaju potrošači i kupci, jer su proizvodi skuplji i do 10 odsto.

Ministar je kazao da je reč o odluci koja je i pravno i ekonomski, ali i na druge načine neobjašnjiva.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara