Tenis počinje izgradnju prve farme u Srbiji 2017. godine

Nemačka kompanija Tenis planira da prvu farmu u Srbiji počne da gradi početkom građevinske sezone 2017. godine, potvrđeno je RTS-u u Vladi Srbije.

Predstavnici Tenisa juče su razgovarali sa predstavnicima Vlade Srbije o njihovoj investiciji, a kako navode, razgovori se nastavljaju sledeće nedelje.

Projekat Tenis započet je u decembru 2014. godine, a 27. aprila 2015. godine potpisan je memorandum o razumevanju. U tom memorandumu navodi se da je nemačka kompanija zainteresovana za izgradnju do 20 tehnološki najsavremenijih farmi svinja u Srbiji.

U dokumentu je navedeno da će svaka od farmi imati kapacitet 2.500 krmača i isporučivaće 65.000 tovljenika godišnje, a investicija po svakoj farmi iznosiće oko 21 milion evra.

Za izgradnju svake farme potrebno je obezbediti oko 15 hektara građevinskog zemljišta i oko 3.000 hektara poljoprivrednog zemljišta za dugoročan zakup.

Srbija je u decembru 2015. godine usvojila Zakon o poljoprivrednom zemljištu koji daje pravni okvir za zakup poljoprivrednog zemljišta po osnovu investicije i omogućava implementaciju tog projekta.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara