Teodorović: Doktorat Siniše Malog je strašan plagijat

Predsednik Odbora SANU za visoko obrazovanje, akademik Dušan Teodorović izjavio je da je imao uvid u doktorsku disertaciju gradonačelnika Beograda Siniše Malog i da je to strašan plagijat.

"Na osnovu proučenih dokumenata mogu da kažem - da, to je strašan plagijat", rekao je Teodorović u intervjuu za Vreme.  

Teodorović je rekao da je "posve neobično" što je reč o ekonomisti koji je na FON-u dobio doktorat iz tehničkih nauka, ali i da su u komisiji pred kojom je Siniša Mali branio doktorsku tezu bila tri člana "čije su reference katastrofalne, u suštini nikakve".  

Prema rečima Teodorovića strašno je što se na političkoj sceni pojavio tako veliki broj ljudi koji ima fakultetsku diplomu, a najčešće iz oblasti menadžmenta sa nekog privatnog univerziteta.  

"To daje katastrofalne rezultate i zato ću ja kao predsednik ovog odbora (SANU) da dižem glas koliko mogu. Nisam zbog toga ničiji politički neprijatelj, ovo treba shvatiti kao krik, a on je u interesu Srbije", rekao je on


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Dragoljub Petrovic

    Zar Vam se ne cini da ste sa tim Vasim krikom poprilicnno zakasnili.Ako ste zaista toliko cestiti gde ste bili prethodnih dvadesetak,najmanje,godina.To sto Vi pisete je najobicnije licemerje!