Dušan Teodorović FOTO: N1

Teodorović: Video sam nadu u koloni mokrih nogu u subotu

Dušan Teodorović FOTO: N1
Akademik Dušan Teodorović izjavio je da je "video nadu u koloni mokrih nogu" na skupu Stop krvavim košuljama, prošle subote, na kojem je govorio.

"Posle dužeg vremena demokratska Srbija je počela da pokazuje stvarnu snagu i želju da okonča vladavinu jednog čoveka", rekao je Teodorović, za Blic.

Prema njegovim rečima, protest je i građanski i opozicioni i studentski i penzionerski.

"Protestovali su normalni ljudi koji žele da se okonča ludilo u društvu i Srbija povede drugim putem", rekao je Teodorović 

Prema njegovim rečima, ciljevi protesta koji nisu za sada formalno definisani su, pre svega, borba za poštene izbore i povratak Srbije na put demokratije.

"Ovaj protest ima mnogo spontanosti i uveren sam da će s vremenom bolje da se definišu političke poruke", rekao je Teodorović.

On je rekao da na protestu nema ekstremne desnice i da nju u Srbiji predstavljaju "Vučićevi jurišnici, kao što je Miša Vacić i slični, a oni svakako ne učestvuju u protestu".

"Dijapazon opozicionih stranaka od levice ka desnici je poželjan u ovom trenutku, jer mi pokušavamo da odbranimo Srbiju od katastrofe koja ju je zadesila i koja se zove Aleksandar Vučić i njegov režim", rekao je Teodorović.

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara