Foto: Nova ekonomija

Tramvaj ipak neće kroz Knez Mihailovu?

Foto: Nova ekonomija
Radovi koji su trenutno ugovoreni na Trgu republike ne obuhvataju polaganje tramvajskih šina, navode iz Direkcije za građevinsko zemljište za Politiku.

Kako piše Politika, još nije poznato da li će se uvesti tramvaj „jedinica" , iako je ranije bilo najava da bi za trasu ove linije deo šina mogao da bude ugrađen tokom trenutne obnove Trga Republike. Ako i bude uveden tramvaj „jedan", šine za ovu liniju biće naknadno ugrađene. 

Iz Direkcije za Politiku kažu da je u toku javna nabavka za izradu tehničke dokumentacije za proširenje pešačke zone Knez Mihailove, na potezu od Vasine do Uzun Mirkove sa delom Ulice kralja Petra i Akadenskim trgom.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako dalje kažu, to obuhvata i izradu idejnog rešenja tramvaja duž poteza Slavija – Kalemegdan.

Za sada uvođenje „jedinice" još uvek nije izvesno, a tek nakon izrade ovog rešenja moglo bi da se zna gde bi tačno šine mogle da proseku ulice od Slavije do Kalemegdana.

Kako piše ovaj dnevni list, šine će verovatno biti u Kralja Milana, na Terazijama, U Kolarčevoj, Vasinoj i Uzun Mirkovoj, a trasa pre i posle ovih lokacija ne bi trebalo da bude problem, jer postoje tehničke mogućnosti za saobraćanje tramvaja i na Kalemegdanu i na Slaviji.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara