Izgovor da malina noje dobro rodila FOTO: N1

Trgovac malinama iz Požege oštetio privredno društvo za dva miliona dinara

Izgovor da malina noje dobro rodila FOTO: N1

Pod izgovorom da mu malina nije dobro rodila, nastavio je da od oštećenog privrednog društva uzima materijal uz obećanje da će dug isplatiti u 2017. godini.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požegi, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv 50. godišnjeg muškarca iz Požege, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela prevara u obavljanju privredne delatnosti i falsifikovanje službene isprave.

Sumnja se da je on, kao odgovorno lice trgovinske radnje iz Požege koja se bavi proizvodnjom i prodajom maline, oštetio privredno društvo od kog je uzimao opremu i materijal za oko 1.866.000 dinara za koliko je svojoj radnji pribavio korist, saopštila je PU Požega. 

On je osumnjičen da je ovu opremu i materijal uzeo 2016. godine obavezujući se da će dug isplatiti kada proda malinu. Pod izgovorom da mu malina nije dobro rodila, nastavio je da od oštećenog privrednog društva uzima materijal uz obećanje da će dug isplatiti u 2017. godini. 

Sumnjiči se i da dugovanja nije knjižio u svojim poslovnim knjigama čime je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave, navedeno je u saopštenju.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara