Tri banke prve spuštaju kamate na minus po tekućem računu

Naknade za pozajmice po tekućem računu prve će sniziti banka Inteza, Unikredit banka i Poštanska štedionica.

Bankari su spremni da smanje kamate na dozvoljeni minus po tekućem računu, a među njima su, pre svega, najveće banke na domaćem tržištu, kako domaće, tako i strane. To su, pre svega, Inteza, Unikredit i Poštanska štedionica.

Na ovo su se odlučile na osnovu svoje poslovne politike i preporuke Narodne banke Srbije. 

NBS je objavila podatke o kamatnim stopama na prekoračenja po tekućim računima za januar, kako navodi, kao deo inicijative za opšte sniženje cena bankarskih proizvoda, ne ulazeći u poslovnu politiku banaka. 

Na listi NBS najveću kamatu na godišnjem nivou imaju Eurobanka od 38,25 odsto, ali je ona u utorak dostavila podataka da zaračunava 33,50 odsto. 

Sledeća je Poštanska štedionica sa 36,75 odsto, Erste banka sa 35,67 odsto. Najmanju kamatu na dozvoljena prekoračenja imaju JUBMES banka od 16,84 odsto, zatim Dunav banka od 20,55... 

NBS je istakla da na ovaj način želi da građanima omogući da se na transparentan način upoznaju sa javno dostupnim podacima i da na osnovu toga uporede banke i naprave adekvatan izbor bankarskog proizvoda koji odgovara njihovim potrebama i mogućnostima.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara