FOTO: N1

Ministar kaže da trgovine nemaju obavezu uplaćivanja novca u fondove

Trivan: Pitanje za trgovinske lance šta rade sa novcem od naplate plastičnih kesa

FOTO: N1
Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan kaže da je pitanje za trgovinske lance šta će da urade sa novcem koji zarade od naplate plastičnih kesa.

Na pitanje zbog čega nijedan dinar od naplate kesa nije otišao u fondove za zaštitu životne sredine, Trivan za Prvu TV kaže da je to pitanje za trgovinske lance. 

"To je novac koji oni zarađuju i nemaju nikakvu obavezu da uplaćuju u fondove i mislim da je odlična akcija i mislim da treba da se nastavi. Ja nisam bio za to da jedna kesa bude naplaćivana sa dva dinara bio sam za to da bude skuplje. Kese i PET ambalaža dramatično zagađuju životnu sredinu. Nijedna cena nije dovoljna da se to spreči", kazao je on. 

Trivan navodi da neki od njih, naročito asocijacija domaćih trgovinskih lanaca, su kazali da imaju svoj fond u koji skupljaju sve te novce od naplate kesa i da će ga uložiti u nešto što se tiše zaštite životne sredine. 

"Meni je to potpuno kul", kazao je Trivan. 

Istakao je da država mora da ima više novca. 

"Neodrživo je da samo polovina novca od zelenih taksi bude u budžetu Ministarstva životne sredine za rešavanje tih problema" navodi Trivan.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara