Turističke agencije krajem juna počinju da realizuju ugovorena putovanja

Pixabay

Turističke agencije u Srbiji donele su odluku da počinju krajem juna ili početkom jula da realizuju ugovorene odlaske, pišu Novosti. Ko i dalje ne bude hteo da ide na već rezervisano letovanje, može da dobije vrednosni vaučer ili zamensko putovanje.

U agencijama očekuju da će do kraja letnje sezone uspeti da odrade bar 40 odsto planiranih putovanja, čime će, bar delimično, nadoknaditi veliku ekonomsku štetu.

Granice za službena putovanja biće otvorene već sredinom juna, a od 1. jula je Grčka najavila dolazak prvih turista. Kako je za Novosti rekao Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije, čeka se da se ostale zemlje odluče, ali bi do 15. juna trebalo svi da izađu sa svojim pravilima.

Severna Makedonija, sa kojom je Srbija najavila otvaranje granica od 1. juna, još nije donela odluku o otvaranju svojih granica, ali se taj korak nagoveštava. Svako ko planira put u Grčku, mora da prođe kroz ovu državu. U toj zemlji i dalje je na snazi vanredno stanje, koje je njihov predsednik Stevo Pendarovski 15. maja produžio za još dve sedmice.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara